Specialist

De direct anterieure methode is een behandelmethode waarbij de expertise van de specialist het verschil maakt. Voor het behalen van de hoogste kwaliteit dient een specialist deze technisch moeilijke ingreep vaak en met regelmaat uit te voeren. Juist binnen een focuskliniek kan op alle fronten gekozen worden voor de hoogste kwaliteit. Vanuit dit idee en de passie voor het heupgewricht is orthopedisch chirurg Dr. F.M.C. van den Eeden deze focuskliniek gestart.

Specialist

Dr. F.M.C. van den Eeden

Dr. F.M.C. van den Eeden

In 1979 behaalde Dr. F.M.C. van den Eeden zijn diploma als arts in Gent (België). Tijdens zijn opleiding tot orthopedisch chirurg specialiseerde hij zich in heup- en spinale afwijkingen. Hij promoveerde in 1985 op het verband tussen heupafwijkingen bij kinderen en coxartrose op latere leeftijd. Hij behaalde hiermee zijn doctorstitel (PhD) in Bonn (Duitsland). Sindsdien werkte hij in Duitsland, Nederland en België als orthopedisch chirurg.

Rond 2004 ontdekte hij de direct anterieure methode ter vervanging van het heupgewricht. Na uitgebreid onderzoek is hij in 2006 gestart met het uitvoeren van deze methode. In 2012 richtte hij de Nederlandse Heupkliniek op om in 2016 zijn eigen naam en protocol aan de kliniek te verbinden.

Binnen Van den Eeden Hip Clinic werken we met een speciaal opgeleid operatieteam. Tevens wordt er aandacht besteed aan het opleiden van getalenteerde jonge orthopedisch chirurgen.

Dr. F.M.C. van den Eeden is lid van de BVOT, de BHS, de NOV en de DHS.

  • Kwaliteit
  • Regelmaat
  • Focuskliniek

AGB-code:             03-005393
BIG-registratie:   19020816601
Riziv-nummer:    1/43719/35/480